Contact Sitemap FAQ

epa-u energielabels, maatwerkadvies en energiescans voor bedrijven

Adviesburo Mooyman maakt sinds 2007 naar grote tevredenheid van onze klanten EPA-U energielabels / energie-indexen, maatwerkadviezen en energiescans.
Een energielabel / energie-index is verplicht bij verhuur en bij verkoop. Indien u van de gelegenheid gebruikt maakt kan er naast een energielabel/energie-index ook EPA-U maatwerkadvies gemaakt worden. Dit is een energiebesparingsadvies. Dit advies incl. energiebesparende maatregelen zijn gesubsidieerd via o.a. de EIA, de Energie Investerings Aftrek. Regelmatig worden er nieuwe subsidiepotten aangemaakt. Vraag ons naar de mogelijkheden.

offerte / prijsaanvraag


wij zijn beoordeeld met een 9,1

beoordeling Meer Met Minder


Een van de onderdelen uit het coalitieakkoord van de overheid is het stimuleren van energiebesparing bij gebouwen. Voor bestaande bouw wordt daarom het energielabel en het maatwerkadvies ingevoerd en voor nieuwbouw wordt de EPC-eis (Energieprestatie coŽfficiŽnt) aangescherpt. Er is energie subsidie beschikbaar voor diverse maatregelen en adviezen. Adviesburo Mooyman kan u daarbij helpen.
Andere voorbeelden van maatregelen zijn het Milieuonderzoek, de energiescan (ook wel energieonderzoek genoemd). Daarnaast wordt er subsidie gegeven voor deze energiebesparingsadviezen en energiebesparende maatregelen. Denk aan milieu-subsidie en investeringsaftrek.


wat is het verschil tussen een epa-u maatwerkadvies en een energielabel?


Een EPA-U maatwerkadvies zegt iets van de energetische kwaliteit van het gebouw rekening houdend met het gebruikerspatroon van de werkger(s) en werknemers. In de EPA-U maatwerkrapportage staan besparingsadviezen incl. kosten ramingen en terug verdien tijden. Daarnaast wordt er altijd een energielabel gemaakt en wordt ook vermeld in de rapportage.

Een energielabel zegt natuurlijk ook iets van de energetische kwaliteit van het gebouw maar is geen advies. Daarom is het ook een onderdeel van het EPA-U maatwerkadvies. Het is een vergelijkingscertificaat, hoe verhoudt het gebouw zich ten opzichte van andere gebouwen.


subsidie


Voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) komen in 2008 voor het eerst de kosten van een EPA maatwerkadvies in de bestaande utiliteitsbouw in aanmerking. Het advies moet worden gecombineerd met een investering in minstens ťťn bedrijfsmiddel dat op de Energielijst staat. Veel van de investeringen die geadviseerd worden in een EPA zijn opgenomen in de Energielijst.

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling van de ministeries van FinanciŽn en Economische Zaken. Agentschap NL (voorheen SenterNovem) en de Belastingdienst voeren de subsidie regeling uit en Adviesburo Mooyman voert het benodigde energie-, milieuonderzoek uit en verzorgd de rapportages.


Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.


contact  l   energielabel  l   maatwerkadvies  l   energieonderzoek  l   maatwerk EPA-U bedrijven  l   bouwtechnische keurnigen  l   faq