Contact Sitemap FAQ

subsidies voor bedrijven

energie-investeringsaftrek (EIA)


De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling van de ministeries van Financiën en Economische Zaken. SenterNovem en de Belastingdienst voeren de subsidie regeling uit en Adviesburo Mooyman voert het benodigde energie-, milieuonderzoek uit en verzorgd de rapportages.

In 2008 weer fiscaal voordeel met de Energie Investeringsaftrek (EIA). Ondernemers die investeren in energiebesparing en duurzame energie kunnen in 2008 weer rekenen op een fiscaal voordeel als zij Energie-investeringsaftrek (EIA) aanvragen. Van 28 november 2007 tot eind december was de regeling tijdelijk gesloten vanwege een grote hoeveelheid aanvragen. Vanaf 1 januari 2008 is de regeling weer open.

Er zijn heel veel soorten en maten energie subsidies voorhanden. Adviesburo Mooyman kan u hierbij helpen de juiste te vinden en aan te vragen.


voor wie is de EIA bedoeld?


De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.


energie-/milieuonderzoek


Voor het uitvoeren van een energie- en milieuonderzoek is een subsidie beschikbaar via de regeling Energie-Investerings-Aftrek (EIA). Via de EIA kunnen bedrijven een premie ontvangen voor een energieonderzoek en voor het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen uit zo’n advies.
Een energie-/milieuonderzoek zegt iets over de energieverbruikende installaties(verlichting, machinepark) in uw bedrijfspand. In de rapportage staan adviezen hoe energiezuiniger te ondernemen.


epa maatwerkadvies voor bedrijven (utiliteit)


Voor de EIA komen in 2008 voor het eerst de kosten van een EPA maatwerkadvies in de bestaande utiliteitsbouw in aanmerking. Het advies moet worden gecombineerd met een investering in minstens één bedrijfsmiddel dat op de Energielijst staat. Veel van de investeringen die geadviseerd worden in een EPA zijn opgenomen in de Energielijst.


Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.


Voor meer informatie over EIA en energiesubsidies zie www.senternovem.nl.