Contact Sitemap FAQ

energielabel voor koopwoningen en/of huurwoningen

(Voor een Energielabel voor bedrijven klik hier)

onze klanten waarderen ons met een 9,1 op de Overheids website MeerMetMinder.

beoordeling Meer met minder

wat zijn de kosten voor een energielabel of wel energie-index?


Woningen tot 110m (appartmenten, maissonettes, kleine gezinswoningen):
€165,-

Woningen van 110m t/m 140m (tussen- en hoekwoningen, grote appartementen):
€ 189,-

Grote woningen van 140m t/m 200m (vrijstaande woningen / 2 onder 1 kap):
€ 215,-

Zeer grote woningen vanaf 200m en groter:
prijs op aanvraag.

Prijzen incl.: 21% btw, voorrijkosten en afmeldkosten (geen kosten achter af).
Klik hier om een label aan te vragen.


energielabel bedrijven
Bij meerdere woningen tegelijkertijd kunnen zeer aantrekkelijke kortingen gegeven worden. Bijvoorbeeld voor makelaars, vastgoedeigenanren / verhuuders, vastgoedbeheerders.


Bent u verhuurder, vastgoedeigenaar, vastgoedbeheerder of verhuurmakelaar klik dan hier voor informatie over de Huurpuntentelling volgens het Woning Waarderingsstelsel.

het ontstaan van het Energielabel / Energie-index


Het energielabel is een veel besproken product. Al vanaf de introductie van de energielabelmaatregel is er, vaak terecht, hele forse kritiek op het energielabel vanuit betrokken organisaties.
Onze vraag; "Hoe maken wij van het energielabel een positief en doelgericht koop- en verkoopargument?"

Bij deze zoektocht betrokken wij de standpunten van de Vereniging Eigen Huis, NVM, VROM en andere belangenorganisaties.
Vanuit deze zoektocht ontwikkelde wij een hele nieuwe visie op het energielabel, met als resultaat het Energielabel van Adviesburo Mooyman.

Per 1 januari 2010 is het energielabel in vele opzichten verbeterd en sinds 2008 is er een landelijk examen ingesteld voor EPA opnemers en voor EPA adviseurs.
Beide staan geregistreerd bij stichting KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) die in opdracht van de overheid de examens en certeficering uitvoerd. Klik hier

Adviesburo Mooyman gaat nog een unieke stap verder en leverd standaard bij alle energielabels een uitgebreide rapportage waar u echt wat aan heeft.

Onze visie op het vernieuwen van het energielabel omvat twee speerpunten:
- Daadwerkelijke energiebesparing bevorderen.
- Toegevoegde waarde bieden bij de aan- en verkoop van een woning.


waarom is er een energielabel / energie-index ingesteld?


De nederlandse overheid heeft in europeesverband het Kyoto verdrag getekend. Dit betekend dat de EU landen, maar ook de overige westerse naties, de co-2 uitstoot moeten verminderen om zodoende de het broeikas effect tegen te gaan.
Woningen zorgen voor ongeveer 1/3 van de totale co-2 uitstoot en daarom heeft de EU het energielabel voor woningen voorgesteld. Nederland is hier 1 januari 2008 mee gestart.
Klik hier voor Nederland Schoon en Zuinig.


wat heeft u aan een energielabel / energie-index?


U denkt misschien "hebben we weer zo'n opgelegde verplichting wat geld kost. Ik ga mijn huis verkopen of verhuren, wat heb ik dan aan zo'n energielabel / energie-index?".
Het label is bedoeld voor de nieuwe bewoners / huurders van het huis. Als u naar een andere woning verhuisd, of het nu om een koopwoning of een huurwoning gaat, u zult altijd een energielabel bij de woning moeten krijgen. Uit dit label kunt u uw voordeel halen, want een zuiniger huis zorgt voor een lagere energierekening , biedt meer wooncomfort en is goed voor het milieu.
Daarnaast geven banken een hogere hypotheek op woningen met een goede energie-index omdat de maandlasten/energielasten lager zijn. Tevens kan u bij de bank extra geld lenen als u dit geld investeerd in energiebesparende maatregelen om zo de energie-index te verbeteren. De rente voor deze extra lening is ook nog eens lager. Wilt u weten welke verbeteringen bij u nieuwe woning uitvoerbaar zijn en wat de terug verdien tijden zijn dan kunt u een EPA maatwerkadvies of een bespaaringsadvies bij ons aanvragen.


waarom kiest u voor Adviesburo Mooyman?


- Wij zijn aangesloten bij de overkoeplende organisatie Raak-it, dus een gegarandeerde kwaliteit en gewaarborgde certificering.

- Betaalbare kwaliteit en service; door onze kleinschaligheid kunnen wij de lijnen kort houden en de kwaliteit en service hoog.

- Uniek uitgebreid energielabel waar je echt wat aan hebt.

Heeft u vragen dan kunt u ons ten alle tijden bellen en zullen wij al uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Klik hier voor de contact gegevens.


wat is een energielabel of wel energie-index?


Het Energielabel / energie-index is de graadmeter van de energiezuinigheid van woning of gebouw. Door middel van een woningopname wordt alle benodigde informatie verzameld en wordt verwerkt in een computermodel. Vervolgens rolt daar het energielabel/energie-index uit met standaard besparingsopties. Er wordt niet gekeken of die opties daadwerkelijk technisch mogelijk zijn, dat hangt namelijk van te veel factoren af.
Bij het EPA Maatwerkadvies wordt grotendeels wel gekeken naar de technische mogelijkheden. Standaard wordt er door andere adviesbureau's geen endoscopisch spouwmuur- en/of dakbeschot onderzoek gedaan. Adviesburo Mooyman doet dat wel indien noodzakelijk. Op deze manier kunnen wij u een beter en realistisch advies geven.

Klik op het logo om een voorbeeld van het energielabel voor woningen te zien.wanneer is een energielabel / energie-index verplicht?

Als u uw woning wilt verkopen of verhuren en de woning dan moet u een energielabel kunnen overhandigen bij de overdracht van de woning. De notaris kijkt altijd of het energielabel in de stukken aanwezig is en bij huurwoningen wordt er gecontroleerd via de basisadministratie van de gemmeente wanneer er een inschrijving of mutatie plaats vindt.
Er was een maas in de wet. Wanneer u schriftelijk, samen met de koper of huurder, overeenkwam dat er geen energielabel meer nodig is dan werd dat door sommige notarissen nog toegestaan. Vanaf 1-1-2015 jaar zijn er sancties bij het niet kunnen overleggen van een energielabel bij overdracht van een woning.De boete kan oplopen tot 405,-

contact  l   energielabel  l   maatwerkadvies  l   energieonderzoek  l   maatwerk EPA-U bedrijven  l   bouwtechnische keurnigen  l   faq