Contact Sitemap FAQ

Maatwerkadvies woningen, EPA-W (energie prestatie advies)

(Voor een Energielabel en EPA-U maatwerkadvies voor bedrijven klik hier)


onze klanten waarderen ons met een 9,1 op de Overheids website MeerMetMinder.

beoordeling Meer met minder

wat zijn de kosten voor een EPA maatwerkadvies?


Wij hebben een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs vanwege gecertificeerde software van Raak-IT en de gewaarborgde kwaliteit van de KIWA.


Flat/appartement (tot 110m)
€199,-

Tussen- / hoekwoning / groot appartement (van 110m tot 140m)
€ 219,-

Vrijstaande woning / 2 onder 1 kap (van 140m tot 200m)
€ 239,-

Woningen groter dan 200m
prijs op aanvraag

Wilt u, nadat uw huis is voorzien van energiebesparende maatregelen, het verbeterde energielabel/energie-index af laten melden / laten registreren dan kan dat op 2 manieren.

Herkeuring / Herlabeling op afstand (*) 85
Herkeuring / Herlabeling op locatie (in uw woning) 115

Prijzen incl.: 21% btw, voorrijkosten en afmeldkosten (geen onvoorziene kosten achteraf). Klik hier om een EPA Maatwerkadvies aan te vragen.

(* kiest voor een herkeuring op afstand, dan moet u tijdens de verbouwing foto's maken van de isolatie- en installatie werkzaamheden en facturen, met uw huisadres daarop vermeld, opsturen zodat wij op afstand deze kunnnen beoordelen en het verbeterde energielabel / energie-index kunnen gaan afmelden).


Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen of voor meer informatie.


Goedkoop en gecertificeerd maatwerkadvies met gewaarborgde kwaliteit.Subsidies (Meer Met Minder) landelijk, provinciaal en lokaal


Naast de landelijke subsidies zijn er vaak ook gemeentelijke en provinciale subsidies mogelijk. Vraag ons telefonisch en geheel vrijblijvend om GRATIS advies over subsidies in uw gemeente. Bel dit telefoonnummer 010 840 30 66 lokaal tarief.

Meer Met Minder is een overheidsloket die energiebesparing promoot en stimuleerd. Wij zijn gecertificeerd door Meer Met Minder en mogen daarom subsidies voor uw te reserveren.

wat is een EPA maatwerkadvies?


Een EPA Maatwerkadvies is een advies dat de energievriendelijkheid van de woning aan geeft en u vertelt in hoeveel tijd een energiebesparende maatregel is terugverdiend, rekening houdend met het leefpatroon van u en/of uw gezin.
Een EPA Maatwerkadvies is een uitgebried advies waar tevens het energielabel in verweven is. Zie ook www.meermetminder.nl maatwerkadvieswat houd een EPA maatwerkadvies in?


De EPA adviseur onderzoekt de woning, steld u vragen over het leef- en gebruikerspatroon van u en uw gezin en kijkt naar het werkelijke energieverbruik van de afgelopen jaren.
In de rapportage legt de adviseur vast welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn, berekent hoeveel energie u gaat besparen en berekent de terug verdien tijden per voorgestelde maatregel.
Ook krijgt u van de EPA adviseur een indicatie van de comfortverbetering in uw woning.

Een verbeterde energieprestatie van uw woning heeft veel voordelen namelijk:
- meer wooncomfort.
- een verbeterd en gezonder binnenklimaat.
- lagere energiekosten.
- een verhoging van de waarde en kwaliteit van uw woning.
- en is goed voor het milieu.

doe het zelfers:


Een EPA is ook zeer interessant voor de doe het zelfer. De terug verdien tijden zijn veel korter omdat de grootste kostenpost, de arbeidsloon, komt te vervallen. Het EPA rapport heeft u dan nog sneller terug verdiend.
Onze adviseurs adviseren graag welke materialen en installaties u het meeste energie bespaaren en hoe u deze het beste kunt monteren of installeren.

spouwmuurisolatie:


Spouwmuurisolatie wordt vaak onterecht bekritiseerd omdat er in de jaren 70 en 80 nog al wat problemen waren bij deze vorm van isoleren. Tegenwoordig zijn deze problemen uitgesloten indien er van te voren een spouwmuur onderzoek heeft plaats gevonden. En goed isolatiebedrijf doet van te voren een spouwmuuronderzoek om te bepalen of de spouwmuur niet is verontreiningd e.d. Vaak kan de verontreininging ter plaatste verwijderd worden en is de spouwmuur als nog geschikt om te isoleren.

Het grote plus punt van spouwmuurisolatie is dat het relatief goedkop is en heel erg snel is terug verdient. De terug verdien tijden liggen meestal tussen de 3,5 en 6 jaar.
Met een maatwerkadvies van Adviesburo Mooyman kan u zien wat de terugverdientijd is als er bij u woning spouwmuurisolatie wordt aangebracht.

Hier een aantal links naar gecertificeerde spouwmuurisolatie bedrijven:
Spouwmuurisolatie van Isolatienet
Spouwmuurisolatie van Koston
Spouwmuurisolatie van Rouwenhorst


subsidies & financiering:


Omdat sommige energiebesparende investeringen best prijzig zijn bestaat er de mogelijkheid om een voordelige hypotheek af te sluiten. De klimaathypotheek van de Rabobank is één van de voorbeelden hiervan.
Daarnaast zijn er subsidies mogelijk om de kosten te drukken. De overheid incl. de lokale overheden zijn bezig met diverse subsidie voorstellen. Diverse subsidies zijn er al door. Klik hier voor meer informatie over subsidies en financiering.