Contact Sitemap FAQ

energiebesparingsadvies / TOB-advies

(energiebesparingsadvies + technisch onderzoek)


Wilt u energie besparen? Uw wooncomfort verbeteren, goede ventilatie en een waarde stijging van uw woning? Dan is het voordelige TOB-advies van Adviesburo Mooyman misschien wel iets voor u. Of kiest u liever voor een ietsjes duurder maar gecertificeert EPA Maatwerkadvies.

TOB-advies is een afkorting van Technisch Onderzoek + Besparings-advies en is een betaalbaar alternatief ten opzichte van de reguliere besparingsadviezen. Daarnaast kan het een goede aanvulling zijn op het energielabel of op het gecertificeerde EPA Maatwerkadvies.

Met het TOB-advies controleren en meten we relevante zaken op en er wordt gekeken naar de technische haalbaarheid van energiebesparendemaatregelen. U weet gelijk wat er mogelijk is.
Daarbij worden er in overleg met u een aantal vrijblijvende offertes aangevraagd bij aangesloten bedrijven en bij bedrijven naar uw keuze. Mede hierdoor kunnen we de prijs van het TOB-advies laaghouden.

Diverse gemeenten subsidieren deze adviezen wat het natuurlijk nog aantrekkelijker maakt. Adviesburo Mooyman zoekt dit graag voor u uit.


voordelen van een TOB-advies:


  • Onafhankelijk besparingsadvies; alle mogelijke maatregelen worden onderzocht incl doe het zelf klussen, indien nodig m.b.v. een endoscoop.
    Een aannemer of installateur bied meestal maar 1 oplossing voor bepaalde vraagstukken, Adviesburo Moooyman vergelijkt alle mogelijkheden en kijkt welke de beste is voor u en uw woning.
  • Terug verdien tijden van de besparendemaatregelen worden globaal zichtbaar.
  • Collectiviteitkorting op de offertes. De aangesloten bedrijven geven extra korting omdat de adviezen landelijk worden aangeboden.
  • Omdat wij de offerteopname reeds hebben uitgevoerd kunnen we ook extra korting bedingen op de offertes van de door u gekozen bedrijven.
  • U hoeft niet meer apart op zoek te gaan naar verschillende leveranciers en installateurs voor elke maatregel of afzonderlijk systeem. Wij kunnen verscheidene oplossingen met meerdere opties aanbieden.
  • Bij opdracht op n van de offertes krijgt u naast een scherpe prijs een staffel korting. Des te hoger het offerte bedrag des te hoger de korting op het TOB-advies. Is het offerte boven de  4.500,- dan is het TOB-advies zelfs gratis.


wat houd het technisch onderzoek in?


Om de opbouw(isolatie) van constructies te kunnen bepalen doen wij indien nodig een endoscopisch spouwmuur onderzoek, een daklagen onderzoek en een globale kruipruimte inspectie.
Daarnaast wordt er uitvoerig gekeken naar de toepasbaarheid van de verschillende energiebesparende installaties, zoals HR cv-ketels, ventilatiesystemen, zonneboilers en zonnepanelen. Klik hier voor een overzicht van diverse energiebesparende- maatregelen.


wat kost een TOB-advies?


type woning                                                                 tarief

Flat/appartement, inhoud <300 m                                   € 160,-
Eengezinswoning/hoekwoning, inhoud 300 t/m 450 m       € 180,-
Vrijstaande woning/2-1 kap, inhoud 451 t/m 600 m          € 210,-
Woning >600 m                                                            op aanvraag

Prijzen incl.: 21% btw, voorrijkosten en eventuele afmeldkosten.
Klik hier om een TOB-advies aan te vragen.